Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Tredjepartshandler bliver ulovlige i Premier League

Af Redaktionen
01.04.2015 Kl. 16:23
UEFA og den internationale spillerforening FIFPro har opfordret den europæiske komission til at gøre tredjepartsejersjab af spillere ulovligt.   

Argumentet for ulovliggørelsen er, at når et firma ejer en del eller en del af – eller en hel spiller, så kan det været skadeligt for integriteten hos parterne. Forkerte interesser kommer i spil. 

Det er allerede bestemt, at der fra d. 1 maj 2015 ikke længere må være tredjepartsejere af spiller. Dette er bestemt af FIFA og kan som udgangspunkt ikke ændres. Premier League her accepteret dette uden videre.

Sådan er det dog ikke alle steder. Både i Spanien og i Portgual har man udtrykt ønske om, at det fortsat skal være muligt med flere ejere. FIFPros seneste klage det euopæriske råd menes at være et forsøg på at lukke tredjepartsejerskaber for alle – også Spanien og Portugal, som dog også, til at starte med i hvert fald, må holde sig til de nye regler.

Carlos Tevez og Javier Mascherano var begge ejede af tredjepartsmænd, da de kom til West Ham i sin tid – handler, der derfor skabte en del røre.

Annonce