Forsvarskoks kostede igen for Spurs

Af Benjamin Riis Hass
25.04.2015 Kl. 13:43
Southampton og Tottenham mødtes i dag på St. Mary's Stadium i en kamp om sjette pladsen i Premier League. Tottenham måtte endnu engang afgive point efter en omgang sløset forsvarsspil.

Southampton og Tottenham ligger side om side i Premier League, hvor Tottenham har skrabet et point mere til sig, end Southampton har. Derfor var det i dag en livsvigtig kamp for begge mandskaber, der vil gøre alt, hvad de kan for at kunne kvalificere sig til næste års Europa League.

I dagens kamp lagde holdene stille og roligt ud i kampens begyndelse, hvor Tottenham sad på det meste af spillet uden dog at skabe de store chancer.

Efter 29 minutters spil kom det første mål, der dog slet ikke burde være kommet. En ufarlig situation i Tottenhams defensiv udviklede sig pludselig til et mål. Tottenham var seks mod to nede ved eget målfelt, og Ryan Mason modtog bolden upresset, men han faldt på den våde underlag, og derfor kunne Graziano Pelle lægge pres på Ben Davies, der helt umotiveret skvattede med front mod eget mål, og derfor kunne Pelle på nemmeste vis prikke bolden forbi Hugo Lloris til 1-0 – endnu et forsvarskoks af Spurs.

Hen mod de døende minutter af første halveg pressede Tottenham mere og mere på, og efter 43 minutter gav det pote. Et indlæg fra Eric Dier i højre side blev lige snittet af Harry Kane, før Erik Lamela kunne heade udligningen i mål via stolpen – fortjent udligning til Spurs, og dermed var pausestillingen 1-1.

I anden halveg gik spillet frem og tilbage, men i det 66. minut kom forløsningen så for hjemmeholdet, der bragte sig foran på fremragende vis. Sadio Mane bragte bolden frem mod Tottenhams felt og sendte den ud på højreflanken til Shane Long, der sendte et indlæg ind i panden på Pelle, der kunne score sit andet mål i denne kamp – et lidt sværere udført mål, end det første var.

Og så troede man, at Southampton havde fundet momentum, men blot fire minutter senere fik Spurs atter udlignet ved Nacer Chadli, der fik stukket en bold i dybden af Eric Dier, hvorefter belgieren fik sat bolden i nettet langs højre side.

Kampen forblev 2-2, hvilket må siges at være et fair resultat, selvom Southampton til slut pressede gavldigt på.