Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Adebayor taler ud om familiestridigheder

Af Jeppe Augustsen
05.05.2015 Kl. 19:05
Emmanuel Adebayor har i den grad åbnet sig omkring sine problemer med familien på sin Facebook-side.

Tidligere på året måtte Tottenham-angriberen rejse hjem for at løse nogle problemer med familien. Han har talt ud om disse problemer – Vi har oversat hans opslag:

– Jeg har holdt disse historier for mig selv i lang tid, men jeg vil nu dele dem med jer i dag. Det er sandt, at disse familiære problemer bør løses internt og ikke i offentligheden, men jeg gør det i håb om, at andre familier kan lære af min historie. I skal også huske på, at intet af dette har noget med penge at gøre..

– Da jeg var 17 år, hvor jeg fik min første lønseddel som fodboldspiller, byggede jeg et hus til min familie for at bringe dem i sikkerhed. Som alle nok ved, blev jeg Årets spiller i Afrika i 2008. Her tog jeg min mor med op på scenen for at takke hende. Samme år inviterede jeg hende til London af medicinske årsager. Da min datter blev født, ringede jeg til min mor for at informere hende om det, men hun lagde på og ville ikke høre om det. Efter at have læst nogle af jeres kommentarer (på Facebook, red.), hvor I skriver, at jeg skal tage kontakt til T.B Joshua (en nigeriansk healer/rådgiver, red.). I 2013 gav jeg penge til min mor, så hun kunne besøge ham. Hun skulle have været der en uge, men forlod stedet efter to dage. Udover det, har jeg også givet hende et stort beløb, så hun kunne starte en forretning med kager og andre ting. Jeg gav hende tilladelse til at bruge mit navn og billede for at sælge mere. Hvad mere kan en søn gøre, hvis han har midlerne til at støtte sin familie?

– For et par år siden købte jeg også et hus i Ghana for €1,2 millioner. Jeg fandt det normalt at tillade min søster, Yabo, at bo i huset. Også min halvbror, Daniel, fik lov til at bo der. Et par måneder senere var jeg på ferie og valgte at besøge huset, og jeg blev overrasket over at se mange biler i indkørslen. Min søster havde valgt at udleje nogle af værelserne uden jeg vidste det. Hun havde også smidt Daniel ud. Huset havde 15 værelser. Jeg ringede til hende for at få en forklaring, og hun brugte 30 minutter på at svine mig til over telefonen. Jeg ringede derefter til min mor, og hun svinede mig også til ligesom min søster. Samme søster mener, at jeg er utaknemmelig. Prøv og spørg hende om den bil hun kører i idag eller de mange andre ting, som hun sælger i dag?

– Min bror Kola har været i Tyskland de seneste 25 år. Fire gange har han rejst tilbage, hvor jeg har betalt udgifterne. Jeg betaler hans børns uddannelse. Da jeg var i Monaco, spurgte han mig, om jeg ville give ham nogle penge til at starte forretning. Kun Gud ved, hvor meget jeg gav ham. Hvor er den forretning i dag?

– Da vores bror Peter døde, sendte jeg Kola en stor sum penge, så han kunne flyve hjem. Han dukkede aldrig op til begravelsen. Og i dag fortæller den samme bror (Kola) folk, at jeg er involveret i Peters død. Hvordan? Han er den samme bror, som begyndte at fortælle ukorrekte historier om vores familie til "The Sun" for at kunne få nogle penge. De sendte også et brev til min klub, da jeg var i Madrid, så jeg kunne blive fyret. Da jeg var i Monaco tænkte jeg, at det ville være godt at have en familie bestående af fodboldspillere. Så jeg sørgede for, at min bror Rotimi kom på et fodboldakademi i Frankrig. Indenfor få måneder havde han stjålet 21 telefoner fra andre spillere.

– Jeg vil ikke sige noget om min bror Peter Adebayor, fordi han er her ikke i dag. Må hans sjæl hvile i fred. Min søster Lucia Adebayor bliver ved med at fortælle folk, at min far fortalte mig, at jeg skulle få hende til Europa. Men hvad skulle grunden være for at få hende til Europa? Alle er her af en grund.

– Jeg var i Ghana, da jeg hørte, at min bror Peter var meget syg. Jeg kørte så hurtigt, jeg kunne til Togo for at se ham og hjælpe. Da jeg ankom, sagde min mor, at jeg ikke kunne se ham, og jeg skulle bare give hende pengene, og så vil hun sørge for det hele. Kun Gud ved, hvor meget jeg gav hende den dag. Folk siger, at jeg ikke gjorde noget for at redde min bror, Peter. Er jeg et fjols til at køre to timer til Togo for ingenting? Jeg organiserede et møde i 2005 for at løse vores familieproblemer. Da jeg spurgte dem om deres holdning, sagde de, at jeg skulle bygge et hus til ethvert familiemedlem og give dem en månedlig indkomst. I dag er jeg stadig i live, og de har allerede fordelt alle mine goder – bare i tilfælde af, at jeg dør.

– På grund af alle disse grunde tog det mig meget lang tid at starte min fond i Afrika. Hver gang jeg forsøger at hjælpe folk i nød, så skulle de udspørge mig, og de syntes alle sammen, at det var en dårlig idé. Når jeg skriver dette, så er hovedårsagen ikke at udstille mine familiemedlemmer. Jeg vil bare have, at andre afrikanske familier lærer af dette. Mange tak.

Annonce