Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Otamendi eller Ramos - hvem skal United vælge?

Af Gustav Tornby
01.07.2015 Kl. 16:56
De seneste par uger har rygtebørsen været proppet med rygter om henholdsvis Nicolas Otamendi og Sergio Ramos. Hovedsageligt har de to midtstoppere været sat i forbindelse med et skifte til Old Trafford, og her vil jeg prøve at rede trådene ud – hvem burde Louis van Gaal vælge?

Først og fremmest tager vi et kig på de to spilleres styrker. Otamendi er først og fremmest rå, stærk, slår enhver fysisk, god på bolden, og hans største styrke er vel, at hans forholdsvis lave størrelse ikke er noget problem for ham. Sergio Ramos derimod er erfaren, elegant, smart, hurtig og ligeledes god på bolden. Hvad der deler de to spillere er erfaringen – evnen til at lede et hold. 

Ramos har på Real Madrid-holdet været kaptajn, ergo kan han lede et hold. At kaste Otamendi ind i et uerfarent United-forsvar og forvente, at han kan lede dem er noget uambitiøst. Dermed ikke sagt, at det ikke ville kunne fungere, men der er ingen garanti. Ramos derimod ville kunne lede det noget unge forsvar, han har været på toppen, er på toppen og har været der i lang tid.

Rent prismæssigt er der også stor forskel. Otamendi har en frikøbsklausul på 350 millioner – betaler du det – får du ham – ingen forhandlinger mellem klubberne. Ramos derimod koster vel i omegnen af 500-600 millioner – der er ingen fast pris, Florentino Perez er ved forhandlingsbordet en hård nejl, og Real vil formodentligt have en del penge for ham. Den ”billige” mulighed er klart Otamendi, men med Ramos får man mere med det samme – hvilket United har brug for – man skal hurtigt tilbage til toppen. Ramos kan give United en klippe i forsvaret. Det kan Otamendi givetvis også, men United vælger nok den garanterede mulighed.

 

Har man råd til at spendere 500-600 millioner på en forsvarer, samt forbedre andre områder, ja, så burde Sergio Ramos være valget. 

 
Annonce