10-mands Arsenal i forrygende comeback

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
22.09.2019 Kl. 17:42
Arsenal vandt søndag aften 3-2 hjemme mod Aston Villa, selvom de fik et rødt kort allerede i første halvleg og var nede 2-1 med 10 minutter tilbage af opgøret.

Arsenal lå inden opgøret i det store midterfelt med otte point efter fem spillerunder. Aston Villa fandt man længere nede, de startede kampen under nedrykningsstregen som nummer 18.

Det var forventeligt, at Arsenal ville gå ud at dominere denne kamp hjemme mod en oprykker, men Aston Villa skulle vise, at de var klar til at bide fra sig på trods af den svære opgave.

Aston Villa bragte sig i front 20 minutter inde i opgøret, da unge John McGinn kom først på et indlæg fra El-Ghazi og sikkert dirigerede bolden i mål til en overraskende 1-0 føring.

Efter 41 minutter blev det værre for Arsenal, da Ainsley Maitland-Niles modtog sit andet gule kort for en hård tackling, hvor han kom først på bolden, dommer Jon Moss vurderede dog tacklingen til at være for hasarderet.

Arsenal gik dermed til halvleg bagud og med en mand i undertal til upåagtede Aston Villa. Et Arsenal-comeback lå dermed ikke i kortene.

Arsenal trodsede oddsene, da Guendouzi fremtvang et straffespark efter 59 minutter, som Nicolas Pepe udnyttede til at bringe balance i regnskabet – for en stund.

Minuttet efter viste Aston Villa igen tænder, da Jack Grealish trak sig fri i venstre side af Arsenals felt og fandt Wesley inde foran mål. Brasilianeren havde ingen problemer med at score til 2-1.

Arsenal skulle dermed endnu engang kæmpe sig tilbage. Der skulle gå 20 minutter, før de igen bragte balance i regnskabet, da indskiftede Calum Chambers udlignede til 2-2. Det helt store comeback var inde for rækkevidde.

Forløsningen kom kort tid efter, da Arsenal fik et frispark på buen uden for Aston Villas felt. Pierre-Emerick Aubameyang skulle tage sig af forsøget, som højst sandsynligt blev sendt direkte mod mål. Angriberen gik til bolden og sparkede bolden i Heatons side, hvilket overraskede ham, og han nåede ikke at reagere. Bolden strøg i mål, og Arsenal fuldførte det flotte comeback.

London-holdet spillede sig op på fjerdepladsen, imens Aston Villa forblev placeret på 18. pladsen lige under stregen med fire point.