Arsenals fantomstart sendte United i kulkælderen

Af Gustav Tornby
04.10.2015 Kl. 16:50
Arsenal scorede kampens tre eneste mål på 13 minutter i kampens begyndelse, og holdt Manchester United fra fadet i resten af kampen, hvorfor de overhaler De Røde Djævle i tabellen.

Der var dømt topopgør på Emirates Stadium, da Arsenal, der var tre pladser og tre point efter Manchester United før kampen, tog imod De Røde Djævle fra Manchester til et spændende opgør.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, da Mesut Özil blev sendt i dybden af Theo Walcott. Tyskeren smækkede da en tværpasning ind mod Alexis Sanchez, og med et forsøg med hælen snød chileneren fuldstændigt David De Gea, og så var Arsenal i front efter blot fem minutter.

Minuttet efter var den gal igen, da Theo Walcott blev sendt i dybden. Her tog han et par korte træk og lagde bolden af til Mesut Özil, og den storspillende tysker udplacerede flot David De Gea med en følt inderside forbi målmandens højre side. Så var den kamp ligesom igang.

Herfra gik the Gunners en kende ned i tempo, men Alexis Sanchez var ikke færdig. Han modtog efter 19 minutter bolden fra Theo Walcott, trak ind i banen forbi Matteo Darmian og smaskede bolden op i højre målhjørne uden chance for den spanske målmand i United-målet.

Herfra blev spillet overladt til et tamt United-hold, der dog fik en stor chance kort før pausen, da en flot spillende Anthony Martial vendte hurtigt omkring Per Mertesacker og testede Petr Cech, men tjekken var vågen i Arsenal-buret og hev en stor redning frem. Dermed blev pausestillingen 3-0 til værterne.

I pausen skiftede Louis van Gaal Antonio Valencia og Marouane Fellaini ind i et forsøg på at lægge mere pres på Arsenals defensiv, og det hjalp da også en smule, men som så mange gange før blev det aldrig for alvor farligt. Det blev ved korte pasninger foran Arsenals felt, og det føltes blot som om, at Arsenal ville køre en sikker sejr i hus, og det gjorde de så.

Arsenal vandt nemlig 3-0, og med den sejr rykker op forbi Manchester United i tabellen, og besidder andenpladsen i en top tre bestående af Manchester City, the Gunners og Manchester United. De to sidstnævnte har to point op til gårsdagens suveræne City-mandskab, der massekrerede Newcastle med 6-1.