Holland og Senegal vinder og er videre fra gruppespillet

Af Morten Bruun Jørgensen
29.11.2022 Kl. 16:58
Holland slog Qatar, mens Senegal trak det længste strå i den skæbnesvangre kamp mod Ecuador.

Det står nu fast, at Holland går videre fra gruppe A som etter, mens Senegal tager andenpladsen og følger med Louis van Gaals tropper efter en sejr mod Ecuador.

Holland imponerede slet ikke mod værtsnationen Qatar, men alligevel blev det til en klar sejr.

I første halvleg viste Cody Gakpo igen prøver på sit høje niveau og gav Holland en føring efter et skud fra kanten af feltet. I begyndelsen af anden halvleg udbyggede Frenkie de Jong føringen fra nært hold.

Senegal skulle besejre Ecuador for at sikre sig en plads videre i turneringen, og det lykkedes for det afrikanske mandskab, der jo som bekendt er mødt op til turneringen uden landets største stjerne i form af Sadio Mané.

Kort før pausen fik Watfords Ismaila Sarr scoret til 1-0 for Senegal, der straks fra starten af anden halvleg blev sat under et massivt pres. Midtvejs i anden halvleg fik Brightons Moises Caicedo udlignet for Ecuador.

Men allerede få minutter senere var Kalidou Koulibaly på pletten, da han sparkede Senegal foran 2-1 efter et frispark.