KARAKTERBOG: Brighton tog vigtig sejr mod tandløse Leeds

Af Asbjørn Sigsgaard
16.01.2021 Kl. 16:54
Et fornemt, tidligt mål var nok for Brighton til at tage en smal 1-0 sejr mod ukarakteristisk ufarlige Leeds.

Leeds-Brighton: 0-1 (0-1)

0-1: Maupay (17')

Her er karakterskalaen:

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Leeds:

Casilla: 5 – Sæsondebut for den spanske veteran, der ikke kunne gøre noget ved målet, men så lidt uskarp ud ellers.

Dallas: 4

Alioski: (67') 5 – Som altid gode raids ned af venstrekanten, men Brighton havde til gengæld stort held med at udnytte hans defensive mangler.

Ayling: 6 – Fik med en godt placeret fod sendt bolden på overliggeren og undgået en 2-0 føring til gæsterne. Men han var savnet på sin normale højreback-position, hvor han dog røg tilbage i anden halvleg.

Cooper: 6

Struijk: 5

Raphinha: (75') 4 – For mange driblinger og for lidt slutprodukt for den ellers talentfulde kantspiller.

Harrison: 6

Rodrigo: (62') 4

Klich: 5

Bamford: 5 – En af de dage, hvor Bamford lignede den uskarpe angriber, der ikke scorede nok mål i The Championship i sidste sæson. Fyldte ikke nok.

Indskiftere:

Roberts: (62') 5

Hernandez: (67') 4

Poveda: (75') 5

Brighton:

Sanchez: 7 – Den lovende spanier fik chancen igen i Brighton-målet og gjorde det udmærket. Leeds-offensiven gjorde dog heller ikke meget for at udfordre ham.

Burn: 7

Dunk: 6

Webster: 7

Veltman: 8

March: 7

Gross: 6

White: 8 – Han havde stor succes i Leeds i sidste sæson, og denne lørdag havde Ben White lige så stor succes med at neutralisere The Whites. En flot kamp.

Trossard: (73') 7 – Med i føringsmålet og uheldig med ikke selv at score, da hans indlæg midt i første halvleg tog overliggeren.

Mac Allister: (62') 7 – Argentineren satte fremragende Brightons åbningsmål op og spillede en skarp time, før energien ikke rakte til mere.

Maupay: (80') 8 – Scorede et af de sjældne og vigtige mål for The Seagulls, da han afsluttede det fornemme opspil fra Trossard og Mac Allister. Livlig og farlig.

Bissouma: (62') 6

Tau: (73') 6

Propper: (80') UB