NYT VM-CHOK: Tyskland er ude af VM - Japan vinder Gruppe E

Af Jeppe Augustsen
01.12.2022 Kl. 20:54
Tyskland er ude af VM, mens Japan og Spanien går videre fra Gruppe E.

Der var spænding til det absolut sidste i Gruppe E denne torsdag aften.

Costa Rica, Japan, Spanien og Tyskland havde alle chancer for at gå videre med det rette resultater.

Costa Rica og Japan kunne med en sejr hver sikre sig videre avancement, og sådan stod det også til at ende i en kort stund.

Efter at have været bagud 0-1 mod Spanien fik Japan vendt det til 2-1 på få minutter i starten af anden halvleg.

På det tidspunkt var Costa Rica bagud med 0-1, men de formåede også at vende til 2-1. I det 58. minut blev der udlignet, og i det 70. minut bragte Juan Pablo Vargas dem på 2-1.

Den stilling varede dog kun tre minutter, da Kai Havertz udlignede til 2-2.

I slutningen af de to opgør så det altså ikke godt ud for Tyskland, der mindst skulle bruge en remis i kampen mellem Tyskland og Japan. Det ville dog stadig kræve en sejr mod Costa Rica.

I det 85. minut fik Kai Havertz bolden i netmaskerne til 3-2, og i dommerens tillægstid gjorde Niclas Füllkrug det til 4-2, men manglede stadig en spansk udligning. Det fik de ikke.

Japan endte dermed som gruppevindere og skal møde Kroatien i ottendedelsfinalen, mens Spanien tog andenpladsen takket været en bedre målscore end Tyskland og skal møde Marokko.