Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Manchester City præsenterer rekordregnskab - men problemer truer

Af Emil Plovgaard
15.11.2023 Kl. 07:13
Manchester City har tidligt onsdag morgen udgivet et rekordregnskab. Midt i al succesen gemmer der sig dog en potentiel bombe for klubben.

Manchester City har tidligt onsdag morgen udgivet sit årsregnskab for regnskabssæsonen 2022/23, der løb fra 1. juli 2022 til 30. juni 2023.

Her fremgår det, at der var indtægter for 6,1 milliarder kroner i løbet af året, og det er dermed ny rekord for en Premier League-klub.

– Vi kan bestemt sige, at 2022/23-sæsonen var den bedste i Manchester Citys historie, lyder det fra adminstrerende direktør, Ferran Soriano.

 

Manchester United nåede derfor at være indehaver af rekordomsætningen i Premier League i en måneds tid, da De Røde Djævle i sidste måned kunne fremvise en omsætning på 5,5 milliarder kroner.

City fordoblede desuden nærmest sin fortjeneste fra 357 millioner kroner til 688 millioner kroner trods en stor stigning i lønudgifter. De steg nemlig med 513 millioner kroner, og det skyldes især bonusser som følge af en særdeles succesrig sæson, hvor klubben vandt The Treble i form af Premier League, Champions League og FA Cuppen.

Især TV-indtægter steg i den forgangne sæson, da klubben havde mægtig succes i Champions League. Det hele kulminerede med en finalesejr over Inter i juni.

Midt i al succesen gemmer der sig dog en potentiel bombe for klubben, der af Premier League er blevet sigtet for 115 overtrædelser af økonomisk karakter. Noget, klubben dog selv benægter.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Disse to PL-spillere er transferprioriteter for Saudi-Arabien

2. Serie A-stjerne er klar til skifte til engelsk storklub

3. Muligt chokskifte: Tidl. Chelsea-flop tilbage til Premier League?

4. Efter 12. spillerunde: Her er sæsonens hold – indtil videre

5. Værsgo, Hjulmand: Sådan bør Danmark stille op uden Eriksen og Højlund

Annonce