Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Hvem er Enzo Maresca?

Af Morten Bruun Jørgensen
28.05.2024 Kl. 08:55

Alt tyder efterhånden på, at Enzo Maresca snart skriver under på en lang kontrakt med Chelsea. Men hvem er italieneren, som stadig er relativt ny på trænerfronten? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Her er detaljerne: Enzo Maresca bliver ny Chelsea-manager

Erfaring som træner

Det er bestemt ikke erfaring, som det skorter på hos Enzo Maresca. Han har således netop gennemført sin første hele sæson som manager på et førstehold hos Leicester. Det resulterede dog også i en direkte oprykning til Premier League.

Marescas eneste andet job, hvor han har haft hovedansvaret for et førstehold, var hos Parma tilbage i 2021. Her fik han dog kun 14 kampe, inden han blev fyret.

Det var dog allerede tilbage i 2017, at han startede sin trænerkarriere. Han blev ansat som assistenttræner i Ascoli, hvor han var i næsten et halvt år, inden han drog videre til Sevilla. Hos den spanske klub var han i et som assistenttræner.

Herefter tilbragte han halvandet år som assistent hos West Ham, inden han blev headhuntet af Manchester City. I 2020/21-sæsonen var han træner for klubbens U23-mandskab.

Et år senere blev han hentet tilbage til Manchester City efter at have været forbi Parma. Denne gang skulle han være assistent for Pep Guardiola på førsteholdet. Det var med stor succes, og klubben vandt The Treble den sæson. Efterfølgende blev han ansat af Leicester.

Spillestil

Der er ikke så meget at tage udgangspunkt i, men når man har set Leicester spille i denne sæson, er man ikke i tvivl om, hvem Maresca er inspireret af. Det er selvfølgelig sin tidligere læremester, Pep Guardiola.

Han vil meget gerne kontrollere kampene med masser af boldbesiddelse, og når han bygger op er det i 3-2-5-formation, som man ofte også har set Manchester City gøre det.

Maresca har været glad for at have kantspillere til at stå bredt og få mange direkte dueller med modstanderens backs, mens de også har haft mulighed for at spille medspillere, der kommer i underlap, i dybden.

Formationen er som udgangspunkt en 4-3-3, hvor der hos Leicester har været visse udfordringer, når bolden har været på modstandernes fødder.

Spillerkarriere

Interessant nok startede Maresca sin professionelle karriere i England. Som 18-årig drog han til West Bromwich, hvor han tilbragte to år, inden han skiftede til Juventus.

I løbet af de efterfølgende år var han udlejet til forskellige klubber, inden han i 2005 skiftede til Sevilla, hvor karrieren toppede. Han vandt blandt andet Europa League med den spanske klub.

Senere nåede han også forbi både Olympiakos, Malaga, Sampdoria, Palermo og Verona.

Han spillede aldrig en A-landskamp for Italien, men han opnåede en lang række ungdomslandskampe.

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce