Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Efter EM-triumf: Spanien kan blive straffet af UEFA

Af Emil Plovgaard
16.07.2024 Kl. 14:15

Spanien kan blive straffet af UEFA, efter at der er indgivet en officiel klage efter deres jubel over EM-triumfen.

Spanien slog England med 2-1 i søndagens EM-finale på det olympiske stadion i Berlin, og dermed blev Luis de la Fuentes mandskab det eneste land til at vinde EM-slutrunden fire gange.

Det blev til sejre i alle syv kampe undervejs i slutrunden i Tyskland, heriblandt sejre over Frankrig og Tyskland på vejen til finalen.

De jublende spanske landsholdsspillere vendte mandag tilbage til Spanien, hvor tusindvis af fans tog imod dem i den spanske hovedstad, Madrid.

Men nu kan det vise sig, at Spanien kan blive straffet af UEFA, efter at Gibraltar har indgivet en klage.

Foran tusindvis af tilskuere brød spanierne ud i sang. Den spanske landsholdsanfører Alvaro Morata og Manchester Citys Rodri, der blev kåret til turneringens bedste spiller, sang begge den kontroversielle sang med teksten: ‘Gibraltar er spansk’.

Gibraltar er et britisk territorium på den spanske sydkyst, og landet har været under britisk kontrol siden 1713.

Efter sangene, har det gibraltarske fodboldforbund udgivet en meddelelse.

– Det gibraltarske fodboldforbund har noteret sig, at der fandt ekstremt provokerende og fornærmende sange sted i forbindelse med Spaniens fejring af EM-titlen.

– Forbundet får denne formiddag rådgivning vedrørende at indse en klage til det europæiske fodboldforbund, UEFA, i relation til disse uacceptable sange, som havde forbindelse til Gibraltar, og som blev sunget af de spanske landsholdsspillere.

– Denne form for opførsel hører ingen steder hjemme i fodboldverdenen, skriver Gibraltar på fodboldforbundets hjemmeside.

Den spanske landstræner, Luis de la Fuente, kan være på vej mod overraskende exit, da han har ansøgt om et nyt job.

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce