Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Henry langer ud - fremhæver Bellingham

Af Christian Frese
12.09.2024 Kl. 07:38

Fra starten af hans egen spillerkarriere er Champions League, VM og klub-VM alle blevet udvidet, og Thierry Henry mener, at grænsen er nået.

For den enkelte spiller er der nu for mange kampe på den internationale fodboldkalender.

– Jeg synes, at det for os på CBS bare er fantastisk – at være i stand til at snakke om flere kampe. Men der er et men for mig, fordi jeg tager trænerens parti. Der er for mange kampe. For mange kampe. For en tidligere spiller ved jeg ikke, hvordan de gutter gør det, siger Henry, der arbejder som ekspert på CBS på Champions League-aftenerne.

Henry bruger Jude Bellingham som eksempel. Fra august 2023 til juli 2024 spillede englænderen 61 kampe, herunder 12 for England. I denne sæson nåede han blot to, før han blev muskelskadet til træning.

– Bellingham er allerede skadet. Det er hårdt at spille en sæson og så tage til EM. Kampe til venstre og højre, og så er der en FIFA-klubturnering ved afslutningen af sæsonen. Jeg vil gerne se Milan mod Liverpool, og jeg vil gerne se Manchester City mod Inter, men jeg vil også gerne se de bedste spillere på banen, og at de er i stand til at præstere hele tiden.

Henry mener, at det er inkluderingen af Nations League og tilføjelsen af klub-VM ved afslutningen af sæsonen, som får bægeret til at flyde over, særligt for spillere i England, der ikke blot har én, men to pokalturneringer.

Ifølge The Athletic har også både Pep Guardiola, Rodri, Erik ten Hag og Vincent Kompany været ude at kritisere kalenderen for at være overfyldt. Mediet beskrev i sidste sæson en undersøgelse fra den globale spillerunion FIFPro, som viste, at der blev stillet “overdrevne eller høje arbejdskrav” til mere end halvdelen af de 1.500 undersøgte spillere.

Julian Alvarez var den Premier League-spiller, der var i aktion flest gange i 2023/2024-sæsonen: 71 gange.

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce