Fantastiske Chelsea smadrer West Ham

Af Morten Bruun Jørgensen
21.09.2024 Kl. 15:23

Chelsea fik skovlen under West Ham og vandt sikkert på London Stadium i rundens første kamp.

Der var bare spillet tre minutter, da Chelsea tog et frispark hurtigt, hvorefter Nicolas Jackson blev spillet fri i venstre side. Herfra løb han mod mål uden at blive presset, og så kunne han nemt sparke bolden mellem benene på Alphonse Areola og bringe Chelsea foran 1-0.

14 minutter senere var Jackson igen på pletten, da Chelsea fortsatte den sublime start på kampen. The Blues byggede flot op, og et kanon angreb førte til endnu en scoring. 2-0 efter 18 minutter.

Jackson er nu noteret for flere Premier League-mål siden starten af sidste sæson, hvis man ekskluderer straffespark, end blandt andre Mohamed Salah, Heung-Min Son, Alexander Isak, Dominic Solanke og Kai Havertz.

Anden halvleg var kun lige begyndt, da Cole Palmer udbyggede føringen efter oplæg af Jackson.

Herfra var der ikke meget spænding tilbage i kampen, og Chelsea fik spillet sig til en række chancer for også at komme på 4-0. Skarpheden manglede dog for The Blues.

Alligevel blev det til en imponerende 3-0-sejr på udebane for Chelsea, der nu oppe på andenpladsen med ti point efter fem runder.

Statistik fra kampen

• Jadon Sancho har for første gang i sin Premier League-karriere lavet en assist to kampe på stribe.
  • Med to mål efter 18 minutter er Nicolas Jackson nu den Chelsea-spiller, der har brugt kortest tid på at score to mål i et London-derby i Premier League.
  • Cole Palmer har i 2024 været involveret i 11 mål på udebane i 11 kampe. Kun Kevin De Bruyne har været involveret i flere scoringer.
  • Cole Palmer er til gengæld den eneste spiller, der er i 2024 har lavet mindst ti mål og ti assists. Englænderen er på 16 scoringer og 11 målgivende afleveringer.
  • West Ham har nu fået sin ringeste start på en Premier League-sæson på hjemmebane. De første tre hjemmekampe er således nu blevet tabt.

Selvom det ikke er et klassisk derby, byder weekenden på en historisk duel mellem to nære rivaler. Læs vores eksklusive optakt af forfatter Michael Kjærbøl her.