Højlund og Eriksen i hopla i United-remis

Af Emil Plovgaard
03.10.2024 Kl. 22:56

Rasmus Højlund var tilbage i startopstillingen for Manchester United, som torsdag aften gæstede FC Porto i Europa League.

Kampen var en af de to meget væsentlige for Erik ten Hag, der angiveligt kæmper for at få lov til at beholde sit job.

Opgøret blev en noget dramatisk forestilling, hvor Manchester United på et mål af Harry Maguire i kampens døende minutter fik sikret sig et remis, da kampen sluttede 3-3.

Det begyndte rigtig godt for De Røde Djævle, der allerede efter syv minutters spil bragte sig foran med 1-0 via et mål af Marcus Rashford.

Og der lød sågar et danskerdong efter en snes minutters spil, da Rasmus Højlund kunne fordoble føringen for de engelske gæster. I målet så Portos målmand Diogo Costa noget usikker ud, men han skulle senere rejse sig fra en ellers lunken præstation.

Få minutter senere skulle United-defensiven dog vise sig aldeles porøs.

Først var det offensivspilleren Pepê, der kunne reducere til 1-2 efter 27 minutters spil.

Syv minutter senere gjorde Samuel Omorodion, der var rygtet til Chelsea i sommerens løb, det til 2-2.

Det var også stillingen, som de to mandskaber kunne gå til pause med. Desværre for Manchester United var det ikke cifre, som holdt kampen ud. Det skulle nemlig blive værre.

I begyndelsen af anden halvleg bragte Omorodion nemlig Porto foran med 3-2, og han kunne således notere sig for sin anden scoring i kampen.

Mod slutningen af opgøret blev ondt til værre for United, da Bruno Fernandes blev udvist, efter at han modtog sit andet gule kort.

I kampens døende minutter var Christian Eriksen i oplæggerens rolle, da han sendte et hjørnespark direkte ind i panden på Harry Maguire, der kunne udligne til 3-3.

Dermed har Højlund og United nu også fået en blandet begyndelse på ligafasen i Europa League, hvor det er blevet til to efter de første to kampe.