Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Stor regelændring: Jeg var nok ansvarlig

Af Christian Frese
04.10.2024 Kl. 11:19

Peter Schmeichel og Danmark var ikke blege for at trække tiden under EM-finalen i 1992.

Med føringen i hånden spillede danskerne gentagende gange bolden tilbage til keeperen, som kunne samle den op og bruge adskillige sekunder, før han hamrede læderet op på den tyske banehalvdel. En aldeles effektiv strategi.

Lige indtil den ikke var det mere.

For senere samme sommer ændrede FIFA reglerne, så keeperen ikke måtte samle tilbagelægninger op, og det tror Schmeichel skyldes ham.

– Efter mit første år (i Manchester United) ændrede de tilbagelægningsreglen. Jeg var nok ansvarlig for det, fordi i EM-finalen, hver gang at Brian Laudrup eller Flemming Povlsen var i den modsatte ende og ikke kunne finde nogen at aflevere til, blev bolden spillet tilbage til mig, siger keeperen i Stick to Football-podcasten.

– Jeg ventede med mine arme foldet, indtil Jürgen Klinsmann kom op til mig, og så samlede jeg bolden op. FIFA kiggede på det og tænkte: ”Vi må ændre det.”.

Ifølge DAZN er det dog bredt anerkendt, at FIFA planlagde regelændringen allerede efter VM i 1990, hvor adskillige hold spillede ekstremt defensivt, og blot 2,21 mål per kamp blev scoret.

Danmark vandt EM-finalen over Tyskland, men er aldrig siden kommet i finalen ved et stort mesterskab.

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce