Tottenham nedlagt: Minteh igangsatte Brighton-comeback

Af Emil Plovgaard
06.10.2024 Kl. 19:25

Brighton blev kørt ned under gulvtæppet i første halvleg, hvor Tottenham omvendt var fremragende.

Brennan Johnsons afslutning var fin, mens James Maddison var noget heldig med at få sendt kuglen i nettet.

Førstnævnte scorede for sjette kamp i træk efter fint spil fra Dominic Solanke, der vandt en løs bold i opspillet. Dermed var gæsterne foran efter 24 minutters spil.

Brighton forsøgte at presse Tottenham tilbage på banen, og det gav imidlertid mere plads til Ange Postecoglous mandskab.

Solanke spillede bolden ud til Timo Werner, der sendte den ind over, hvor Maddison stod. Det var en afslutning uden særlig megen kraft, og Brighton-keeper Bart Verbruggen kunne efterfølgende ikke selv forstå, hvordan han lod bolden gå i nettet.

Kun få Brighton-chancer blev det til i kampens første 45 minutter.

Det skulle siden ændre sig.

For det var Brighton, der endte med at tage alle tre point med en 3-2-sejr.

Det første håb om et comeback stod Yankuba Minteh for at levere med sin scoring til 1-2 kort inde i anden halvleg. Her stod den tidligere OB-stjerne lige pludselig fri i feltet, efter at hverken Destiny Udogie eller Micky van de Ven kunne formå at cleare bolden væk fra farezonen.

Micky van de Ven så heller ikke særlig god ud ved Brightons udligning. Den stod Georginio Rutter for, efter at Kaoru Mitoma havde sendt bolden ind over.

Og mareridtet for Tottenham blev en kendsgerning i kampens 66. minut, hvor Danny Welbeck kunne sende bolden i nettet, efter at Rutter havde færdiggjort et sololøb.