Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Da Sir Alex forærede ukendt teenager kæmpe gave

Af Christian Frese
07.10.2024 Kl. 14:06

Kieran Richardson var ingen millionær, da den 18-årige fødselar satte sig på bænken til Manchester Uniteds Champions League-kamp mod Olympiacos i oktober 2002.

Faktisk havde teenageren end ikke en professionel kontrakt. United ville gerne give ham en, men var blevet blankt afvist.

– Jeg ville aldrig underskrive den, fordi jeg og min far tænkte altid, at jeg ikke skulle være professionel, indtil jeg var værdig. Jeg var overhovedet ikke fast på førsteholdet. Alle mine andre holdkammerater skrev som pro før mig, og det var mærkeligt, fordi de tjente 1.000 eller 2.000 pund om ugen, og jeg var på 180 pund om ugen, siger Richardson i podcasten Broadtalks.

Richardson havde aldrig fået en førsteholdskamp, og United var blot foran med ét mål, da uret rundede 87 minutter. Men så gav Sir Alex Ferguson, som ifølge Richardson vidste, at den unge englænder var på en amatør-kontrakt, den 18-årige noget af en gave.

– Der var to minutter tilbage, og han sagde: ”Kieran, kom på banen nu, ingen opvarmning. Dommer, gør din ting nu og få ham ind. Fergie kendte bonusserne, som United fik for at vinde kampen.

Og mens den bonus, 12.000 pund, var småpenge for David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes og Gary Neville, var den mere værd end en hel årsløn for Richardson.

– Jeg havde det sådan: ”Pis, kom hurtigt derind. Jeg fik hurtigt mit tøj på, og da jeg gik forbi ham og ind på banen, lignede han en, der tænkte: ”Tillykke med fødselsdagen, søn ”. Bang. 12.000 pund. Sygt, fortæller Richardson.

United holdt føringen hjem, Richardson scorede sit livs bonus og efterfølgende også sin første professionelle kontrakt. Over de næste fem år fik han 81 kampe for United samt 12 hos West Bromwich i forbindelse med et lån.

I 2007 forlod kantspilleren United til fordel for Sunderland. Han nåede også repræsentere Fulham, Aston Villa og Cardiff City. Desuden var han i aktion på landsholdet otte gange. Han stoppede i 2017.

Læs også: Lineker udpeger stort United-problem

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce