Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

- Manchester United faretruende tæt på pointstraf

Af Emil Plovgaard
12.10.2024 Kl. 17:59

Manchester United er faretruende tæt på en pointstraf.

Sådan lyder det fra den tidligere Everton-direktør Keith Wyness.

Læs også: Stor skandale i England: Manchester United blev aflyttet

Wyness mener, at klubben kan komme i fare for at overtræde de økonomiske regler, hvis en kvalifikation til Champions League ikke bliver hevet hjem.

Sidste år indgik De Røde Djævle en 10 år lang aftale med Adidas. En handel, der efter sigende er omtrent otte milliarder kroner værd.

Den 1. oktober i år kunne The Times dog rapportere, at Adidas betaler 89 millioner kroner mindre hvert år, når klubben ikke kvalificerer sig til Champions League fremover. En ændring, der vil gælde fra den kommende sæson.

Erik ten Hags mandskab har fået en svær begyndelse på denne sæson, hvor klubben ligger nummer 14 i Premier League. Derudover er man fortsat uden sejr i Europa League.

Lige på grænsen for Manchester United

Wyness er af den overbevisning, at glippet Champions League-kvalifikation kan føre til, at klubben er tæt på den grænse, som Premier League har fastsat for klubberne.

Således må klubberne i Englands bedste række maksimalt bære et tab på 936 millioner kroner set over en treårig periode. De økonomiske regler forkortes også PSR.

– Det er bare en normal del af en kontrakt med denne type forbehold.

– Hvis man ikke møder op til forventningerne, som der er for eksponering til en sponsor, så bliver man mødt med en straf, og de er nødt til at give dem en rabat af en art. Det er ret normalt.

– Manchester United elsker store tal, og en reduktion på 89 millioner kroner er et stort tal.

– Det hjælper dem ikke, for de er faretruende tæt på at bryde PSR på mange måder.

Læs også: Landede aftale med Liverpool: Nu kan han tage over efter Ten Hag

– Alle disse ting tæller.- I sidste ende er der en direkte korrelation mellem, hvad der sker, og de penge, de får ind, siger Wyness til Football Insider.

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce