Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Højlund i krise: Har ikke scoret i et år

Af Morten Jørgensen
17.10.2024 Kl. 08:12

I dag er det præcis ét år siden, at Rasmus Højlund senest scorede et mål for det danske landshold. 

Det skete i den frygtelige landskamp mod San Marino, hvor Danmark kun med hiv og sving fik skovlen under en af verdens ringeste landshold. 

Læs også: Solskjær kan alligevel blive landstræner

Sidenhen er Højlund gået fra banen uden at score i ti landskampe på stribe i rødt og hvidt. 

Efter sin scoring mod San Marino sad Højlund ude i de to kampe mod Slovenien og Nordirland, der afsluttede EM-kvalifikationen i november sidste år. 

Derfor spillede han først igen i marts 2024, hvor han gik målløs fra banen i de fire træningskampe før EM-slutrunden. 

I ingen af de fire hjemmekampe mod Schweiz, Færøerne, Sverige eller Norge formåede Højlund at score. Han startede ellers inde i tre af kampene. 

Under sommerens EM-slutrunde startede Højlund på banen i alle fire kampe. Men heller ikke her formåede han at få prikket hul på bylden. 

I september missede han de to landskampe mod Schweiz og Serbien. Til gengæld var han tilbage i denne måned. Her startede han ude mod Spanien, inden han fik en startplads mod Schweiz. 

Igen lykkedes det dog ikke for Højlund at få bolden i netmaskerne. Nu har han ikke scoret på landsholdet siden 17. oktober 2023. 

Det var ellers startet så godt på landsholdet med syv scoringer efter de første ti landskampe. Heriblandt et hattrick mod Finland og to scoringer i det vanvittige nederlag mod Kasakhstan. 

21-årige Højlund er nu noteret for 20 landskampe med syv mål til følge. 

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce