Brighton besejrer Manchester United

Af Morten Bruun Jørgensen
24.08.2024 Kl. 15:26

Brighton levede op til prædikatet om at være Manchester Uniteds skrækmodstander i Premier League.

På Amex Stadium formåede Brighton således at Manchester United, der dog sled sig tilbage i opgøret, inden det alligevel gik galt. Danny Welbeck, Amad Diallo og João Pedro scorede målene.

I første halvleg stod den engelske angriber pludselig udækket tæt under mål, og ifølge ekspert i studiet hos Amazon Prime, Peter Kjær, så Harry Maguire ikke godt ud i situationen.

Manchester United havde bolden i netmaskerne kort efter, men Marcus Rashford var offside i situationen. Målet blev derfor underkendt.

Straks fra starten af anden halvleg reagerede Erik ten Hag ved at skifte Mason Mount ud til fordel for Joshua Zirkzee, som scorede i sin debut i første runde. Han skulle senere igen spille en nøglerolle.

Først var det dog Amad Diallo, som på egen hånd leverede scoringen til 1-1 for Manchester United.

Med 20 minutter tilbage af kampen troede indskiftede Alejandro Garnacho så, at han havde scoret til 2-1. Men inde på selve målstregen lå Joshua Zirkzee i offsideposition, hvor han prikkede bolden over stregen med knæet. Målet blev korrekt annulleret efter et kort VAR-tjek.

Det lignede første gang nogensinde, at en Premier League-kamp mellem de to mandskaber skulle ende uafgjort, men så svigtede opdækningen hos Manchester United.

Fem minutter inde i overtiden dukkede João Pedro op på bagerste stolpe og headede Brighton foran 2-1.

Brighton har nu vundet syv ud af 15 Premier League-kampe mod Manchester United og er den klub, der har den bedste statistik mod De Røde Djævle.

Statistik fra kampen

• Danny Welbecks mål var englænderens scoring nummer 100 i sin klubkarriere.
  • For første gang har Manchester United scoret et Premier League-mål, hvor både målscoreren (Amad Diallo) og manden med assisten (Noussair Mazraoui) kommer fra et afrikansk land.
  • Kobbie Mainoo er den første spiller i denne Premier League-sæson til at erobre ti bolde.
  • Bruno Fernandes skabte tre chancer, hvilket var flest af alle Manchester United-spillere.