Cole Palmer sætter rekord i vild Chelsea-sejr

Af Emil Plovgaard
28.09.2024 Kl. 18:00

Forud for opgøret mod Brighton denne lørdag, var Cole Palmer noteret for to kasser og fire oplæg i de første fem kampe af Premier League-sæsonen.

Måltotalen blev dog ændret til det bedre denne lørdag, hvor Chelsea sendte Brighton hjem med et 4-2-nederlag.

For her noterede Cole Palmer sig for fire scoringer, der alle blev sat ind på 20 minutter i første halvleg.

The Blues var bagud med 1-0, da Palmer første gang fandt vej til nettet i det 21. minut, hvor han blev sat i scene af Nicolas Jackson.

Det andet mål kom fra straffesparkspletten, og det er 10. gang i træk, at han scorer fra ellevemeterpletten, efter at han skiftede til Londonklubben fra Manchester City i sommeren 2023.

Palmers tredje scoring i kampen var af mere spektakulær klasse. 23 meter ude fra målet satte han således et frispark i kassen uden mulighed for Brighton-keeper Bart Verbruggen.

Jadon Sancho var i assistmagerens rolle, da Palmer nettede for fjerde gang i kampen, og efter godt forarbejde kunne den engelske offensivspiller sende bolden mod nærmeste stolpe.

Inden da havde Carlos Baleba reduceret for gæsterne.

Det er ikke første gang, at Cole Palmer går målamok. Det samme var tilfældet i en kamp mod Everton i april i den seneste Premier League-sæson.

Her vandt Chelsea med 6-0, og her skulle Palmer bruge 51 minutter på at få scoringerne i hus.

Palmer står noteret for tre hattricks i Premier League siden 4. april i år, hvor hans første kom hjemme mod Manchester United.

Siden begyndelsen af sidste sæson er Palmer noteret for 43 målinvolveringer i Premier League. Det er fire mere end Manchester Citys Erling Haaland.