Drama: England er semifinaleklar!

Af Jeppe Augustsen
06.07.2024 Kl. 20:41

Det blev en nervepirrende kvartfinale, da England og Schweiz tørnede sammen, hvor det var englænderne, der forud for opgøret var favoritter.

Men det kunne man ikke se i løbet af kampen, hvor schweizerne i store perioder sad på spillet og havde de største chancer.

Og efter 75. minutters spil lignede det også, at Schweiz havde fået det afgørende mål, da Breel Embolo gjorde det til 1-0.

Det fik Gareth Southgate til at reagere ved at skifte Shaw, Palmer og Eze ind på banen, og kort tid efter udlignede Bukayo Saka. Derfor skulle kampen ud i forlænget spillet.

Her havde begge mandskaber gode chancer, hvor Xherdan Shaqiri var tæt på at snyde Jordan Pickford i det engelske mål på et hjørnespark. Men sparket fra den tidligere Liverpool-spiller blev afvist af overliggeren.

Ingen mål blev scoret i den forlængede spilletid, og derfor skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Her trak Southgates det længste strå, hvor Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Ivan Toney og Trent Alexander-Arnold scorede Englands fem mål.

England kan nu se med i fjernsynet, om de skal møde Holland eller Tyrkiet i semifinalen.