Efter kæmpe drama: City slår klubrekord

Af Christian Frese
21.10.2024 Kl. 10:53

nederlag.

Opgøret på Molineux var nummer 31 i rækken siden nederlaget til Aston Villa den 6. december 2023. Og lige så imponerende er det faktum, at kun seks (Newcastle, Arsenal x2, Liverpool, Chelsea og Crystal Palace) af de 31 er endt uafgjort. De øvrige 25 er blevet vundet.

Rekorden for flest ubesejrede Premier League-kampe er 49 og tilfører Arsenal fra 2003-2004.

I alt har City spillet 48 kampe siden Villa-nederlaget. Kun ved én af disse er Pep Guardiolas tropper gået fra banen som taber indenfor de 90 minutter (FA Cup-finalen mod Manchester United). Derudover tabte man til Real Madrid på straffespark efter to uafgjorte i Champions League.

Med sejren over Fulham tidligere på måneden rundede City desuden som det kun fjerde engelske hold nogensinde 50 kampe i træk som ubesejrede på hjemmebane.

Siden Ivan Toney med et overtidsmål sikrede Brentford en 2-1-sejr på Etihad i november 2022, har City vundet 41 kampe og spillet ni uafgjorte på eget græs. Statistikken inkluderer ikke nederlaget på straffespark til Real Madrid i foråret.

Ifølge Opta er 34 af de 50 kampe blevet spillet i Premier League. Champions League (9), FA Cup (5) og Carabao Cup (2) står for de 16 øvrige.

Der er dog fortsat langt op til den engelske rekord, som Liverpool sidder på. Under Bob Paisleys ledelse var Liverpool ubesejrede på Anfield i næsten tre år mellem 1978 og 1981. I den periode nåede holdet at vinde 69 gange og spille uafgjort 16 gange, inden Leicester brød stimen med en sejr på 2-1.