4: Over middel
5: Fremragende
6: Ekstraordinært

Danmark

Kasper Schmeichel: 3 – Havde intet at lave i første halvleg. Efter pausen fik han lidt mere at se til, men han løste det fornuftigt uden at imponere i sine indgreb. Var chanceløs ved den slovenske udligning.

Alexander Bah: 4 – Tog det hurtige indkast, der førte til Christian Eriksens mål. Det var vakst opfattet. Generelt også ganske aggressiv i sit presspil, mens han primært havde fokus fremadrettet, når han fik fat i bolden. Greb chancen som højre wingback.

Joachim Andersen: 4 – Det er tydeligt at se, at han er vant til at spille mod nogle af de mest fysisk stærke angribere i verden. Han gav intet væk i sine dueller, hvor han havde godt styr på Benjamin Sesko. En klodset aktion i begyndelsen af anden halvleg kunne have givet et straffespark, men generelt slap Crystal Palace-spilleren rigtig godt fra kampen.

Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix

Andreas Christensen: 4 – Fanget ude af position efter en halv time, hvor det var tæt på at koste dyrt, men udover det styrede Barcelona-spilleren forsvaret med rolig hånd. Præcis som vi har lært ham at kende gennem mange år. Som altid var hans afleveringer præcise og sikre. Hans ro er guld værd.

Jannik Vestergaard: 2 – En anelse sløset i sit forsvarsspil et par gange i første halvleg, hvor den danske bagkæde blev fanget ude af balance. Med sin store fysik var han bomstærk i luften, og hans gode pasningsspil kom også til sin ret. Den manglende fart blev også et problem mod slutningen af kampen.

Victor Kristiansen: 2 – Slutrundedebutanten løb og løb i venstre side, men det førte ikke rigtig til noget. Han virkede en smule nervøs og tog absolut ingen chancer i sit spil. Faktisk endte det oftere med en fejlaflevering end noget brugbart fra hans fødder. Leverede dog oplægget til Rasmus Højlunds store chance. Taget ud som første dansker.

Pierre-Emile Højbjerg: 2 – Det startede med en ultraggressiv Højbjerg, som var meget dygtig i sit genpres. Men han stod også for et fuldstændig håbløst boldtab midt i første halvleg. Energien fejlede intet, men han blev overstrålet af sin makker centralt, og fejlene blev også for mange fra Højbjerg side. Der er i den grad plads til forbedring.

Morten Hjulmand: 3 – Sporting-spilleren startede godt i sin første slutrundekamp, inden der sneg sig for mange fejl ind. Spillede med enorm autoritet og ro på bolden de første 45 minutter. I presspillet var han forrygende, og han skabte en god balance på den danske midtbane. Som kampen skred frem lavede han flere og flere fejl, men han kan sagtens få genvalg alligevel mod England.

Christian Eriksen: 4 – For det første scorede han målet til 1-0. For det andet var han virkelig dygtig til at finde de rigtige og frie rum hele tiden. I første halvleg var han således involveret i syv af Danmarks otte afslutninger, men efter pausen forsvandt han mere og mere ud af kampen.

Jonas Wind: 4 – Fik en fin chance i begyndelsen, som han brugte for lang tid på at få afsluttet på. Derefter lavede han en fantastisk assists med hælen. Skabte en ny chance til Christian Eriksen mod slutningen af første halvleg. Bevægelig også efter pausen, hvor han fortsatte sit gode samarbejde med Eriksen.

Rasmus Højlund: 2 – God som opspilsstation i første halvleg, hvor han i den grad viste sin imponerende fysik frem. Efter pausen smed han lidt for mange bolde væk, men hans også misbrugte en kæmpe chance. Den skulle han have scoret på og lukket kampen. Det trækker gevaldigt ned.