Mohamed Salah slår rekord i Liverpool-triumf

Af Emil Plovgaard
17.08.2024 Kl. 15:27

32-årige Mohamed Salah har for vane at score mål i den første kamp i en ny Premier League-sæson.

Det var således også tilfældet for egypteren lørdag eftermiddag, hvor han gjorde det til 2-0 for Liverpool i udekampen mod Ipswich.

Kampen, der endte 2-0 til Liverpool, endte uden scoringer i første halvleg, men efter pausen var der gevinst.

Diogo Jota brændte først en stor chance, men i minuttet senere rettede portugiseren op på sin misser ved at bringe Arne Slots mandskab foran.

Fem minutter senere gjorde Salah det så til 2-0, og dermed slog han rekord.

Han har nemlig scoret i alt ni mål i forbindelse med åbningskampe i Premier League, og det er der ingen andre før ham, der har gjort, skriver statistiksiden Opta.

En flot krone på værket for Salah i sin kamp nummer 350 for klubben fra Beatlesbyen.

Det var i øvrigt Ipswichs første Premier League-kamp i 22 år, og feststemte tilhængere på Portman Road sørgede for en fornem atmosfære på et af de mere intime stadions i rækken.

Tilbage i 2020 scorede Salah hattrick i forbindelse med åbningskampen mod Leeds på Anfield, og han blev i den anledning den første Premier League-spiller til at score på åbningsweekenden for fjerde sæson i træk.

Salah er ligeledes den første Liverpool-spiller til at score hattrick i en åbningskamp, siden John Aldridge gjorde det samme for klubben i en kamp mod Charlton i 1988.

I den forgangne sæson endte det – mod forventning – uden mål fra Salah i Liverpools åbningskamp, da han gik målløs fra kampen mod Chelsea 13. august 2023. Det var en kamp, som endte 1-1, efter at Luis Diaz havde bragt Jürgen Klopps mandskab foran, inden Axel Disasi udlignede kort før pause.