Nej, nej, nej: Ny Chelsea-spiller med sæsonens afbrænder?

Af Morten Bruun Jørgensen
23.08.2024 Kl. 08:21

Sæsonens største afbrænder er muligvis allerede blevet leveret.

Torsdag aften var Chelsea i aktion mod schweiziske Servette FC i kvalifikationen til Conference League, og her fik Mark Guiu en gylden mulighed for at score.

Den spanske angriber blokerede et udspark fra Servettes målmand, og efterfølgende strøg bolden midt ind foran mål.

Fra omkring ti meters afstand til målet sparkede Guiu til bolden, da målet var helt frit. Desværre for Chelsea var den unge angribers afslutning enormt svag.

Servettes keeper nåede således tilbage og reddede afslutningen. Bolden røg herefter igen ud til Guiu, som sparkede mod mål igen.

Endnu engang reddede målmanden, men det sluttede ikke her. For Guiu fik igen fat i riposten og sparkede mod mål for tredje gang. Også det forsøg blev dog blokeret.

Den første chance var suverænt den største og er blevet registreret til en xG på 0,94. Til sammenligning har et straffespark som regel en xG på 0,80.

Efter kampen tog Chelsea-træner Enzo Maresca den 18-årige angriber i forsvar og mindede blandt andet om, at Guiu var den yngste spiller på banen.

Guiu er blevet købt i Barcelona for omkring 50 millioner kroner. Han debuterede i weekenden mod Manchester City, hvor han fik de sidste 23 minutter på banen.

Mod Servette startede han inde for The Blues, og otte minutter efter sin gigantiske chance blev han udskiftet.

Chelsea endte med at vinde kampen 2-0 på mål af Christopher Nkunku og Noni Madueke og står nu med rigtig gode muligheder for at kvalificere sig til ligaspillet i Conference League inden returkampen næste uge.