Stærk Salah-præstation sender Liverpool til tops igen

Af Emil Plovgaard
20.10.2024 Kl. 19:33

Liverpool tog søndag aften imod Chelsea hjemme på Anfield i, hvad der på forhånd var blevet kaldt rundens helt store opgør.

Til kampen måtte hjemmeholdet undvære Alexis Mac Allister, mens Diogo Jota udgik efter omtrent en halv times spil.

Inden runden var Arne Slots mandskab at finde på førstepladsen i Premier League, så det var en placering, man kunne konsolidere sig på med en sejr søndag.

Hurtige offensive kombinationer, som vi kender det fra Liverpool, blev opskriften på første halvleg for hjemmeholdet. Det gav afkast med et tildelt straffespark. Efter 29 minutters spil kunne Mohamed Salah bringe Liverpool på 1-0 fra ellevemeterpletten.

Mod slutningen af første halvleg fik Liverpool tildelt endnu et straffespark, men kendelsen blev omstødt efter et VAR-tjek.

Derfor kunne Nicolas Jackson udligne for gæsterne kort inde i anden halvleg, da han blev sendt i dybden. Senegaleseren var skarp på aftrækkeren og placerede bolden i højre hjørne uden store chancer for Caiomhin Kelleher, der allerede havde smidt sig.

Liverpool svarede dog prompte tilbage på udligningen, da Mohamed Salah på fornem vis fandt frem til Curtis Jones, der timede sit løb til UG med kryds og slange. Englænderen kunne sende Liverpool i front.

Der kom ikke flere mål i kampen, og det betyder, at Liverpool har tilegnet sig 21 point ud af 24 mulige i de første otte kampe af Premier League.